Hertenboerderij DE KRUISVELDHOEVE

Hertenboerderij DE KRUISVELDHOEVE

Bestel tijdig je hertenvlees in onze Hoevewinkel!

In onze hoevewinkel bieden we je het vlees rechtstreeks aan. De dieren worden geslacht tussen eind oktober en eind december. Door het beperkte aanbod bestel je best je hertenvlees in de Kruisveldhoeve vanaf eind augustus. Met hoevegekweekt hertenvlees tover je de heerlijkste gerechten op tafel. Hertenvlees is dan ook een echte delicatesse, zeker als je vers hertenvlees van de hertenboerderij gebruikt.

Om je bestelling te plaatsen neem je best telefonisch contact op met ons of stuur je een mailtje. Wij werken immers op bestelling en op afspraak. Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen op de Kruisveldhoeve, registreer je dan voor onze nieuwsbrief. Zo heb je ook altijd zicht op het aanbod en de prijzen.

Kwalitatief en diervriendelijk

Door enkel jonge dieren te slachten in de leeftijd van 18 maanden heeft het aanbod een constante kwaliteit op vlak van smaak, malsheid en sappigheid. Dit uniforme product van de hertenboerderij wordt slechts verkregen bij dieren die een rustig leven hebben op de hoeve en stressvrij geslacht worden met respect voor het dierenwelzijn. Bovendien is van nature uit hertenvlees vetarm en cholesterolvrij. Van geboorte tot slacht staat de levenskwaliteit van de herten centraal en er is zo weinig mogelijk transport. Hertenvlees past dan ook perfect in een vetarm dieet.

Op 100 gram Vet Proteïne Ijzer Cholesterol Energie
Hert 1,6 gr. 22 gr. 3,3 mg. 29 mg. 103 kcal.
Kip (met huid) 2,1 gr. 22 gr. 0,7 mg. 90 mg. 108 kcal.
Rund 12,9 gr. 20 gr. 1,7 mg. 48 mg. 198 kcal.
Lams 12,3 gr. 19 gr. 1,4 mg. 78 mg. 187 kcal.
Bron: John Fletcher, Proc. 3de deer farming congress 2002 p 22-23

Leuke ideeën

Naast het lekkere hertenvlees, kan je onze hoevewinkel ook andere dingen vinden zoals hertengeweien, of een mooie gelooide hertenhuid waarmee je je interieur mooi kan aankleden. Ook lekkere confituur van de boerderij, sleutelhangertjes, gemaakt van geweien en andere leuke hebbedingetjes.

Een feest met hertenvlees

Hertenvlees is een betaalbare delicatesse, ideaal voor de feesten in de eindejaarsperiode, maar ook in de zomer op de barbecue. Met hertenvlees kan je de heerlijkste gerechten klaarmaken Ontdek hier enkele lekkere recepten voor een feestelijke maaltijd met hertenvlees.

Hoevewinkel @ De Kruisveldhoeve
Hoevewinkel @ De Kruisveldhoeve